Jednoduchý recept

Chlebová omáčka z bílého chleba

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 15 minut
Doba přípravy: 5 minut
Doba vaření: 10 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (20%)
ID receptu: 28856

Ingredience

1 ks Bobkový list
60 g Chléb pšeničný (bílý)
1 ks Cibule
315 ml Mléko plnotučné
1 špetka Muškátový oříšek
15 g Máslo čerstvé
1 špetka Pepř černý mletý
1 kávová lžička Smetana 33% (šlehačka)
1 špetka Sůl
2 stroužek Česnek

Nutriční hodnoty jedné porce

4% Kalorie 89 kcal
Kilojoule 371kJ
3% Sacharidy 10 g
6% Tuky 4 g
5% Sodík 108 mg
5% Bílkoviny 3 g

Chlebová omáčka z bílého chleba postup přípravy receptu:

1

Mléko ohřejeme, přidáme bobkový list, na plátky nakrájenou cibuli, česnek a muškátový oříšek. Zvolna zahříváme a těsně před bodem varu odstavíme. Zakryté necháme 30 min odpočinout.

2

Poté scedíme, promícháme s chlebovou střídkou, máslem, ochutíme solí a pepřem. Na mírném ohni dohladka vyšleháme. Před podáváním můžeme přidat 1-2 lžičky šlehačky.

3

Servírujeme k pečenému masu.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept