Chlebová omáčka z bílého chleba - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 15 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Chlebová omáčka z bílého chleba
Celkový čas: | 15 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 5 minut |
Doba vaření: | 10 minut |
Autor: | verca |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 28856 |
Kategorie: | Omáčky teplé |
Ingredience
1 ks | Bobkový list |
2 stroužek | Česnek |
60 g | Chléb pšeničný (bílý) |
1 ks | Cibule |
15 g | Máslo čerstvé |
315 ml | Mléko plnotučné |
1 špetka | Muškátový oříšek |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 kávová lžička | Smetana 33% (šlehačka) |
1 špetka | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 7g |
---|---|
Cholesterol | 8,8mg |
Draslík | 42,3mg |
Vláknina | 1g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 1,8mg |
Vitamín E | 0,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 328,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bobkový list, Česnek, Chléb pšeničný (bílý), Cibule, Muškátový oříšek, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mléko plnotučné, Pepř černý mletý, Smetana 33% (šlehačka) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Chlebová omáčka z bílého chleba postup přípravy receptu:
1 | Mléko ohřejeme, přidáme bobkový list, na plátky nakrájenou cibuli, česnek a muškátový oříšek. Zvolna zahříváme a těsně před bodem varu odstavíme. Zakryté necháme 30 min odpočinout. |
2 | Poté scedíme, promícháme s chlebovou střídkou, máslem, ochutíme solí a pepřem. Na mírném ohni dohladka vyšleháme. Před podáváním můžeme přidat 1-2 lžičky šlehačky. |
3 | Servírujeme k pečenému masu. |