Fazolové lusky s dresinkem z vlašských ořechů - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 11 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Fazolové lusky s dresinkem z vlašských ořechů
Celkový čas: | 11 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 5 minut |
Doba vaření: | 6 minut |
Autor: | repa |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (20%) |
ID receptu: | 28857 |
Kategorie: | Zelenina |
Ingredience
450 g | Fazolové lusky zelené |
1 kávová lžička | Hořčice Dijonská |
1 polévková lžíce | Ocet vinný |
1 polévková lžíce | Olej olivový |
2 polévková lžíce | Olej z vlašských ořechů |
1 špetka | Pepř černý mletý |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 8g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 238,4mg |
Vláknina | 6g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 13,7mg |
Vitamín E | 0,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Fazolové lusky zelené, Ocet vinný mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Hořčice Dijonská, Olej olivový, Olej z vlašských ořechů, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Fazolové lusky s dresinkem z vlašských ořechů postup přípravy receptu:
1 | Fazolové lusky povaříme v pánvi cca 5-6 min doměkka. |
2 | Mezitím v malé misce důkladně promícháme ořechový a olivový olej, ocet, hořčici a pepř. Fazolky scedíme, necháme okapat. Můžeme podávat horké nebo studené, pokapané dresinkem. |
Poznámka
Dresink je vhodný rovněž k jiným druhům vařené zeleniny, př. květák, cuketa, nebo k houbám