Thajské rybí špízy s okurkovým salátem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 31 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Thajské rybí špízy s okurkovým salátem
Celkový čas: | 31 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 25 minut |
Doba vaření: | 6 minut |
Autor: | repa |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (20%) |
ID receptu: | 28858 |
Kategorie: | Hlavní chod |
Ingredience
1 ks | Chilli paprička |
12 ks | Citronela |
3 polévková lžíce | Kari pasta |
1 špetka | Koriandr čerstvý |
2 kávová lžička | Limetková šťáva |
4 polévková lžíce | Ocet vinný |
0,5 ks | Okurka salátová |
1 ks | Šalotka |
1 kávová lžička | Sůl |
455 g | Treska aljašská |
1 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 11g |
---|---|
Cholesterol | 103,4mg |
Draslík | 722,3mg |
Vláknina | 719,0mg |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,7mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 12,5mg |
Vitamín E | 0,9mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Chilli paprička, Koriandr čerstvý, Limetková šťáva, Ocet vinný, Okurka salátová, Šalotka, Sůl, Treska aljašská, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Citronela, Kari pasta mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Thajské rybí špízy s okurkovým salátem postup přípravy receptu:
1 | V míse smícháme na salát okurku s octem, chilli papričkou, cukrem, 4 lžícemi studené vody a šalotkou. Mísu zakryjeme a dáme do lednice. |
2 | V elektrickém mixéru rozmixujeme koriandr a jarní cibulku. Přisypeme nakrájené maso na kostičky, přidáme sůl, kari pastu a limetkovou šťávu, vše rozmixujeme. Přidáme vaječný bílek a mixujeme, dokud směs neztuhne. |
3 | Rybí směs rozdělíme na 12 dílků, kterými obalíme stébla citronely, aby připomínala tvarem párek. Rozpálíme gril a grilujeme rybí tyčinky na malém množství oleje cca 6 minut. Obrátíme je jednou, dáváme pozor, aby byly opečeny ze všech stran dozlatova. Špízy podáváme s okurkovým salátem. |
Poznámka
Okurku oloupeme a nakrájíme na tenká kolečka, chilli papričku zbavíme semínek a nakrájíme najemno. Šalotku nakrájíme na kolečka. Tresku zbavíme kůže a nakrájíme na kostičky. Z vejce použijeme pouze bílek.