Jednoduchý recept

Thajské rybí špízy s okurkovým salátem

  • Thajsko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 31 minut
Doba přípravy: 25 minut
Doba vaření: 6 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (20%)
ID receptu: 28858
Kategorie: Hlavní chod

Ingredience

1 ks Chilli paprička
12 ks Citronela
3 polévková lžíce Kari pasta
1 špetka Koriandr čerstvý
2 kávová lžička Limetková šťáva
4 polévková lžíce Ocet vinný
0,5 ks Okurka salátová
1 ks Šalotka
1 kávová lžička Sůl
455 g Treska aljašská
1 ks Vejce slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

9% Kalorie 168 kcal
Kilojoule 702kJ
3% Sacharidy 11 g
4% Tuky 3 g
15% Sodík 302 mg
42% Bílkoviny 24 g

Thajské rybí špízy s okurkovým salátem postup přípravy receptu:

1

V míse smícháme na salát okurku s octem, chilli papričkou, cukrem, 4 lžícemi studené vody a šalotkou. Mísu zakryjeme a dáme do lednice.

2

V elektrickém mixéru rozmixujeme koriandr a jarní cibulku. Přisypeme nakrájené maso na kostičky, přidáme sůl, kari pastu a limetkovou šťávu, vše rozmixujeme. Přidáme vaječný bílek a mixujeme, dokud směs neztuhne.

3

Rybí směs rozdělíme na 12 dílků, kterými obalíme stébla citronely, aby připomínala tvarem párek. Rozpálíme gril a grilujeme rybí tyčinky na malém množství oleje cca 6 minut. Obrátíme je jednou, dáváme pozor, aby byly opečeny ze všech stran dozlatova. Špízy podáváme s okurkovým salátem.

Poznámka

Okurku oloupeme a nakrájíme na tenká kolečka, chilli papričku zbavíme semínek a nakrájíme najemno. Šalotku nakrájíme na kolečka. Tresku zbavíme kůže a nakrájíme na kostičky. Z vejce použijeme pouze bílek.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept