Recept

Francouzká železitá polévka

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 30 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (3%)
ID receptu: 28863

Ingredience

100 g Cibule
1 špetka Cukr krupice
4 g Hrášek
1 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká
15 g Máslo tradiční
2 g Máta
5 g Pažitka
1 kávová lžička Sůl
1 kávová lžička Vegeta
1 l Vývar zeleninový
375 g Špenát listový čerstvý

Nutriční hodnoty jedné porce

9% Kalorie 179 kcal
Kilojoule 749kJ
6% Sacharidy 22 g
10% Tuky 8 g
57% Sodík 1 g
13% Bílkoviny 7 g

Francouzká železitá polévka postup přípravy receptu:

1

V hrnci na rozpuštěném másle zpěníme drobně pokrájenou cibuli, přidáme nasekané špenátové listy a obě suroviny asi dvě minuty restujeme.

2

Orestovanou směs lehce zasypeme moukou zalijeme trochou studeného vývaru a dobře promícháme.Pak přidáme hrášek,špetku cukru, vegetu přilijeme zbytek vývaru a za občasného míchání přivedeme do varu. Poté vaříme zvolna ještě několik minut, aby hrášek změkl.

3

Po uvaření odstavíme a rozmixujeme do krémové konzistence.

4

Rozmixovanou polévku dochutíme solí, zlehka prohřejeme, přidáme nasekanou pažitku a servírujeme.

5

Porce na talířích ozdobíme lístkem čerstvé máty.

Poznámka

Čerstvý hrášek lze nahradit mraženým či sterilovaným.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept