Jednoduchý recept

Mečoun s limetkovým a koriandrovým máslem

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 38 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 8 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (23%)
ID receptu: 28867
Kategorie: Předkrmy

Ingredience

340 g Filé z mečouna
2 polévková lžíce Koriandr čerstvý
2 ks Limetka
55 g Máslo čerstvé
1 polévková lžíce Olej rostlinný
1 špetka Pepř černý mletý
1 špetka Sůl

Nutriční hodnoty jedné porce

12% Kalorie 230 kcal
Kilojoule 962kJ
1% Sacharidy 4 g
22% Tuky 16 g
7% Sodík 136 mg
31% Bílkoviny 17 g

Mečoun s limetkovým a koriandrovým máslem postup přípravy receptu:

1

V nekovové míse smícháme limetkovou šťávu, olej a koření. Do šťávy vložíme steaky, mísu zakryjeme a necháme 15 minut marinovat v lednici.

2

Připravíme si koriandrové máslo - rozetřeme změklé máslo a postupně přimícháme koriandr, limetkovou kůru a šťávu. Okořeníme, vytvarujeme do malého válečku a zabalíme do papíru na pečení. Dáme vychladit do lednice.

3

Rozpálíme na vysokou teplotu gril a steaky mečouna grilujeme 4 minuty z obou stran, dokud maso mírně nezhnědne a nezměkne.

4

Vyndáme máslo, vybalíme z papíru a nakrájíme na plátky. Steaky podáváme s plátky másla a ozdobíme koriandrem.

Poznámka

z limetky použijeme šťávu a z druhé limetky kůru i šťávu. 2 steaky z mečouna 170 g - kus. Koriandr nasekáme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept