Špíz s makrelami a angreštovou omáčkou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 45 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Špíz s makrelami a angreštovou omáčkou
Celkový čas: | 45 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 25 minut |
Autor: | verca |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 28868 |
Kategorie: | Hlavní chod |
Ingredience
170 g | Angrešt |
1 ks | Cibule |
30 g | Cukr krupice |
1 ks | Fenykl sladký - hlíza |
3 ks | Makrela obecná |
30 g | Máslo čerstvé |
2 polévková lžíce | Olej olivový |
1 polévková lžíce | Olej rostlinný |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 špetka | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 15g |
---|---|
Cholesterol | 189,0mg |
Draslík | 341,8mg |
Vláknina | 7g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 16,1mg |
Vitamín E | 0,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 12,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Angrešt, Cibule, Cukr krupice, Olej rostlinný, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Fenykl sladký - hlíza, Makrela obecná, Máslo čerstvé, Olej olivový, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Špíz s makrelami a angreštovou omáčkou postup přípravy receptu:
1 | Rozpálíme v hrnci máslo s olejem a pod pokličkou 10 minut dusíme cibulku a fenykl, aby změkly. Přidáme angrešt a cukr a 10 minut vaříme, dokud není vše měkké. Okořeníme a máme omáčku. |
2 | Na 10 minut namočíme do studené vody osm dřevěných jehel na špízy. Rozpálíme gril a nakrájené maso rozdělíme na jehly. Špízy potřeme olivovým olejem a okořeníme. |
3 | Grilujeme špízy cca 5 minut, dokud není maso průhledné a kůže lehce opečená. Špízy podáváme s angreštovou omáčkou. |
Poznámka
Makrely nakrájíme na středně velké kousky, hlízu fenyklu na tenké plátky.