Majorská mrkvová polévka - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 35 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Majorská mrkvová polévka
Celkový čas: | 35 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 25 minut |
Autor: | pokova |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (3%) |
ID receptu: | 28870 |
Kategorie: | Krémové polévky |
Ingredience
50 g | Cibule |
1 špetka | Cukr krupice |
20 g | Máslo čerstvé |
1 kg | Mrkev kořen |
15 g | Pažitka |
1 špetka | Pepř černý mletý |
300 ml | Pomerančová šťáva |
2 kávová lžička | Sůl |
80 g | Sýr Ricotta |
1,5 l | Vývar zeleninový |
1 polévková lžíce | Zakysaná smetana |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 26g |
---|---|
Cholesterol | 15,9mg |
Draslík | 470,8mg |
Vláknina | 15g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 42,1mg |
Vitamín E | 1,9mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 7,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Cukr krupice, Pažitka, Pomerančová šťáva, Sůl, Sýr Ricotta, Zakysaná smetana mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mrkev kořen, Pepř černý mletý, Vývar zeleninový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Majorská mrkvová polévka postup přípravy receptu:
1 | Na rozpuštěném másle zesklovatíme cibuli, přidáme očištěnou a nakrájenou mrkev, asi 1 minutu restujeme. |
2 | Poté mrkev zalijeme vývarem, přidáme špetku cukru a za občasného míchání přivedeme do varu. Zmírníme teplotu a pod pokličkou necháme dovařit. |
3 | Po uvaření sejmeme z ohně,zalijeme pomerančovou šťávou a jemně rozmixujeme. Poté zahustíme termizovaným sýrem a lžící smetany a prohřejeme. Dochutíme strouhanou pomerančovou kůrou, solí a pepřem. |
4 | Jednotlivé porce zdobíme nasekanou pažitkou. |