Zeleninový salát s červenou řepou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 30 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Zeleninový salát s červenou řepou
Celkový čas: | 30 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 0 minut |
Autor: | ondra |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (19%) |
ID receptu: | 28874 |
Kategorie: | Studené saláty |
Ingredience
100 g | Červená řepa sterilovaná |
5 ml | Citronová šťáva |
150 g | Mrkev kořen |
150 g | Okurka salátová |
70 ml | Olej olivový extra panenský |
3 g | Pepř černý mletý |
15 g | Petržel kudrnka |
60 g | Pórek |
150 g | Rajčata |
160 g | Rohlíky celozrnné |
10 g | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 10g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 240,1mg |
Vláknina | 14g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 13,8mg |
Vitamín E | 0,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Červená řepa sterilovaná, Citronová šťáva, Okurka salátová, Rajčata, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mrkev kořen, Olej olivový extra panenský, Pepř černý mletý, Petržel kudrnka, Pórek, Rohlíky celozrnné mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Zeleninový salát s červenou řepou postup přípravy receptu:
1 | Mrkev nastrouháme nahrubo, nakládanou červenou řepu nakrájíme na plátky, pórek na nudličky, salátovou okurku na tenké hranolky, rajčata na kostičky, petrželku posekáme. Zeleninu vložíme do skleněné mísy, zasypeme petrželkou, zalijeme olivovým olejem, zakápneme citronovou šťávou, ochutíme solí a pepřem. Důkladně dvěma vidličkami promícháme a dáme vychladit. |
2 | Podáváme s celozrnným pečivem. |