Recept

Bramborovo- rybí kuličky

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 75 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 45 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (21%)
ID receptu: 28876
Kategorie: Maso

Ingredience

1 ks Bobkový list
150 g Brambory
60 g Celer bulvový
2 ks Cibule
100 g Majonéza
30 g Máslo čerstvé
1 dl Mléko polotučné
60 g Mrkev kořen
1 špetka Muškátový oříšek
2 g Nové koření celé
50 g Pažitka
3 g Pepř černý celý
3 g Pepř černý mletý
50 g Petržel kořen
30 g Pšeničná krupice
1 ks Salát hlávkový
120 g Sůl
400 g Treska aljašská
2 ks Vejce slepičí
2 l Voda pitná
1 ks Žemle tuková

Nutriční hodnoty jedné porce

10% Kalorie 200 kcal
Kilojoule 837kJ
5% Sacharidy 16 g
12% Tuky 9 g
299% Sodík 6 g
25% Bílkoviny 14 g

Bramborovo- rybí kuličky postup přípravy receptu:

1

Housku nakrájíme na kostičky a necháme nasáknout v misce s mlékem. Oloupané a nakrájené brambory uvaříme doměkka a scedíme, ponecháme v hrnci a přidáme k nim namočenou housku. Tresčí maso natrháme na menší kusy a přihodíme k bramborám. Přidáme vejce, podle potřeby krupici, osolíme, opepříme a rozmixujeme ručním mixérem. Na závěr přidáme nadrobno nakrájenou cibuli, osmaženou na másle, muškátový oříšek a důkladně promícháme. Z vytvořené hmoty tvoříme menší kuličky, které si skládáme na tác.

2

Do širšího hrnce vlijeme 2 l vody, přidáme oloupanou kořenovou zeleninu, cibuli, bobkový list, nové koření, celý pepř, sůl a přivedeme k varu. Do vroucího vývaru naházíme rybí kuličky a vaříme na mírném ohni asi 20 minut. Vyjmeme děrovanou naběračkou a necháme okapat. Mezitím si připravíme oválnou mísu, na kterou rozložíme listy hlávkového salátu a na střední linii rozetřeme lžící vrstu majonézy. Na majonézu rozložíme rybí kuličky a ozdobíme posekanou pažitkou. Servírujeme nejlépe s čerstvou zeleninou.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept