Jednoduchý recept

Treska s hranolky a tatarskou omáčkou

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 65 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 35 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (20%)
ID receptu: 28879
Kategorie: Hlavní chod

Ingredience

3 ks Brambory
1 kávová lžička Cibulka jarní
1 polévková lžíce Kapary sterilované
145 ml Majonéza
85 g Mouka pšeničná hladká
1 polévková lžíce Okurky nakládané
1 polévková lžíce Olej rostlinný
800 ml Olej slunečnicový
1 polévková lžíce Petržel kudrnka
0,5 kávová lžička Sůl
600 g Treska mražená
1 ks Vejce slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

35% Kalorie 685 kcal
Kilojoule 2 864kJ
7% Sacharidy 24 g
76% Tuky 57 g
25% Sodík 492 mg
41% Bílkoviny 23 g

Treska s hranolky a tatarskou omáčkou postup přípravy receptu:

1

Připravíme si tatarskou omáčku - v míse smícháme majonézu, okurku, kapary, jarní cibulku a petrželku. Necháme v lednici vychladnout. Připravíme si těstíčko z mouky smíchané se solí, olejem a 100 ml studené vody.

2

Pod studenou vodou opláchneme bramborové hranolky a necháme oschnout. Rozpálíme ve velkém hrnci olej a smažíme cca 7 minut dozlatova hranolky. Poté je necháme okapat a udržujeme teplé. Našleháme vejce a přimícháme do těstíčka.

3

Snížíme plamen a do oleje kápneme lžičku těstíčka, měl by prskat. Kousky tresčího masa obalíme v těstíčku a dozlatova smažíme 7 minut. Poté necháme okapat.

4

Servírujeme smaženou tresku osolenou hrubou solí a tatarskou omáčkou.

Poznámka

Brambory nakrájíme na hranolky. Kapary slijeme a nakrájíme. Petrželku a jarní cibulku nakrájíme najemno. Z vejce použijeme bílek.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept