Treska s hranolky a tatarskou omáčkou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 65 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Treska s hranolky a tatarskou omáčkou
Celkový čas: | 65 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 35 minut |
Autor: | repa |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (20%) |
ID receptu: | 28879 |
Kategorie: | Hlavní chod |
Ingredience
3 ks | Brambory |
1 kávová lžička | Cibulka jarní |
1 polévková lžíce | Kapary sterilované |
145 ml | Majonéza |
85 g | Mouka pšeničná hladká |
1 polévková lžíce | Okurky nakládané |
1 polévková lžíce | Olej rostlinný |
800 ml | Olej slunečnicový |
1 polévková lžíce | Petržel kudrnka |
0,5 kávová lžička | Sůl |
600 g | Treska mražená |
1 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 8g |
---|---|
Cholesterol | 103,3mg |
Draslík | 276,8mg |
Vláknina | 4g |
Vitamín A | 100,2mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 8,0mg |
Vitamín E | 10,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory, Cibulka jarní, Kapary sterilované, Okurky nakládané, Olej rostlinný, Olej slunečnicový, Sůl, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Majonéza , Mouka pšeničná hladká, Petržel kudrnka, Treska mražená mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Treska s hranolky a tatarskou omáčkou postup přípravy receptu:
1 | Připravíme si tatarskou omáčku - v míse smícháme majonézu, okurku, kapary, jarní cibulku a petrželku. Necháme v lednici vychladnout. Připravíme si těstíčko z mouky smíchané se solí, olejem a 100 ml studené vody. |
2 | Pod studenou vodou opláchneme bramborové hranolky a necháme oschnout. Rozpálíme ve velkém hrnci olej a smažíme cca 7 minut dozlatova hranolky. Poté je necháme okapat a udržujeme teplé. Našleháme vejce a přimícháme do těstíčka. |
3 | Snížíme plamen a do oleje kápneme lžičku těstíčka, měl by prskat. Kousky tresčího masa obalíme v těstíčku a dozlatova smažíme 7 minut. Poté necháme okapat. |
4 | Servírujeme smaženou tresku osolenou hrubou solí a tatarskou omáčkou. |
Poznámka
Brambory nakrájíme na hranolky. Kapary slijeme a nakrájíme. Petrželku a jarní cibulku nakrájíme najemno. Z vejce použijeme bílek.