Mořský okoun s citrónem a bazalkou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 35 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Mořský okoun s citrónem a bazalkou
Celkový čas: | 35 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | repa |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (20%) |
ID receptu: | 28880 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
24 ks | Bazalka |
2 polévková lžíce | Citronová šťáva |
1 ks | Citrony |
600 g | Okouník mořský |
8 polévková lžíce | Olej olivový |
1 špetka | Pepř černý mletý |
6 ks | Rajčata |
2 kávová lžička | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 9g |
---|---|
Cholesterol | 63,0mg |
Draslík | 912,2mg |
Vláknina | 7g |
Vitamín A | 4g |
Vitamín B6 | 0,6mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 48,0mg |
Vitamín E | 3,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 3,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bazalka, Citronová šťáva, Citrony, Okouník mořský, Rajčata, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Olej olivový, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Mořský okoun s citrónem a bazalkou postup přípravy receptu:
1 | Na 220 stupňů Celsia předehřejeme troubu. Do žáruvzdorné mísy nalijeme olivový olej, obalíme v něm ryby a do břišní dutiny vložíme 3 lístky bazalky a trochu citrónové kůry. Rajčata a ryby okořeníme. |
2 | Pečeme v předehřáté troubě 20 minut, dokud není maso měkké. Pokapeme citrónovou šťávou a podáváme. |
Poznámka
Ryby - okouni vykuchaní. Z citronu nastrouháme kůru a rajčata rozpůlíme.