Zelný salát se smetanou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 20 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Zelný salát se smetanou
Celkový čas: | 20 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 0 minut |
Autor: | vasek |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (18%) |
ID receptu: | 28885 |
Kategorie: | Studené saláty |
Ingredience
10 g | Cukr moučkový |
100 g | Jablka |
120 g | Pečivo pšeničné běžné máslové |
70 ml | Pomerančová šťáva |
100 ml | Smetana 33% (šlehačka) |
500 g | Zelí hlávkové bílé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 15g |
---|---|
Cholesterol | 27,5mg |
Draslík | 274,3mg |
Vláknina | 13g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 55,7mg |
Vitamín E | 0,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr moučkový, Jablka, Pomerančová šťáva, Zelí hlávkové bílé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Pečivo pšeničné běžné máslové, Smetana 33% (šlehačka) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Zelný salát se smetanou postup přípravy receptu:
1 | Zelí omyjeme, odloupneme povadlé listy a zbytek nakrouháme nebo nakrájíme na proužky. Jablka nastrouháme nahrubo. Zelí i jablka vložíme do skleněné mísy a promícháme. |
2 | Pomerančovou šťávou zředíme hustou smetanu, osladíme a nalijeme do mísy. Lehce promícháme a dáme do lednice. |
3 | Salát podáváme vychlazený se sladkým pečivem. |