Recept

Zvěřinová polévka s hříbky a šunkou

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 123 minut
Doba přípravy: 25 minut
Doba vaření: 98 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (52%)
ID receptu: 28886

Ingredience

Zvěřinový bujon
40 g Celer - nať
200 g Celer bulvový
3 ks Cibule
2 ks Hřebíček
2 ks Jalovec
600 g Jelení maso
500 g Kosti srnčí
200 g Mrkev kořen
3 polévková lžíce Olej olivový
4 kávová lžička Pepř 4 barev
1 kávová lžička Pepř černý celý
40 g Petržel - nať
200 g Petržel kořen
1,5 l Voda pitná
0,5 l Víno červené
30 g Zázvor celý
Zvěřinová polévka s hříbky a šunkou
1 polévková lžíce Džem brusinkový
250 g Hříbky čerstvé
0,5 polévková lžíce Kerblík
1 kávová lžička Kmín drcený
3 polévková lžíce Máslo čerstvé
1 kávová lžička Pepř bílý
1 kávová lžička Sůl
250 g Šunka uzená

Nutriční hodnoty jedné porce

41% Kalorie 815 kcal
Kilojoule 3 411kJ
13% Sacharidy 46 g
201% Tuky 151 g
19% Sodík 375 mg
94% Bílkoviny 53 g

Zvěřinová polévka s hříbky a šunkou postup přípravy receptu:

1

Uzenou kančí šunku, pokrájíme na nudličky. Očištěné a omyté hříbky pokrájíme na plátky.

2

V rozpuštěném másle hříbky podusíme, pak je opepříme, osolíme, posypeme mletým kmínem a přidáme k nim pokrájenou šunku, lžíci brusinkového džemu, promícháme a zalijeme 1 litrem zvěřinového bujonu a povaříme 5-8 minut. Podle chuti dosolíme.

3

Polévku podáváme posypanou lístky omytého kerblíku.

4

Zvěřinový bujon [28678]:

5

Mrkev, celer, petržel a zázvor oloupeme, omyjeme a pokrájíme na větší kousky.

6

Omyjeme po dvou snítkách petrželovou a celerovou nať (asi 80 g). Cibule očistíme z vrchní slupky, omyjeme a rozkrojíme na poloviny.

7

V pánvi na olivovém oleji cibule opečeme po rozkrojené straně dozlatova.

8

Maso ze zvěřiny a kosti omyjeme, maso pokrájíme na kusy a dáme do většího hrnce, zalijeme studenou vodou a přivedeme k varu. Po 1-2 minutách vaření vodu slijeme, zalijeme znovu 1,5 litrem čisté vody, přidáme všechnu zeleninu, opečené cibule, sůl, mletý a celý barevný pepř, 2 kuličky jalovce, 2 hřebíčky, zázvor, dolijeme 0,5 litru červeného vína a přivedeme k varu. Pak hned snížíme teplotu a polévku necháme jen mírně 1,5 hodiny probublávat. Podle potřeby dochutíme solí a přecedíme.

9

Čistý zvěřinový bujon můžeme podávat i s pokrájeným uvařeným masem.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept