Těstovinový salát se šunkou a brokolicí - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 35 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Těstovinový salát se šunkou a brokolicí
Celkový čas: | 35 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | fik |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (79%) |
ID receptu: | 28890 |
Kategorie: | Studené saláty |
Ingredience
100 g | Brokolice |
1 ks | Bylinky čerstvé - svazek |
1 stroužek | Česnek |
100 ml | Majonéza |
20 g | Máslo čerstvé |
3 g | Pepř černý mletý |
30 ml | Protlak rajčatový |
50 ml | Smetana 12% (konzumní) |
250 g | Špagety, Makarony |
10 g | Sůl |
100 g | Šunka dušená |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 53g |
---|---|
Cholesterol | 23,5mg |
Draslík | 233,0mg |
Vláknina | 7g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 22,7mg |
Vitamín E | 0,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 19,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Špagety, Makarony, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Brokolice, Bylinky čerstvé - svazek, Majonéza, Máslo čerstvé, Pepř černý mletý, Protlak rajčatový, Smetana 12% (konzumní), Šunka dušená mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Těstovinový salát se šunkou a brokolicí postup přípravy receptu:
1 | Makaróny uvaříme podle návodu na obalu, scedíme a necháme vychladnout. Brokolici rozebereme na malé růžičky, šunku nakrájíme na kostičky, česnek prolisujeme, bylinky posekáme. |
2 | Na pánvi rozehřejeme máslo, přidáme česnek, brokolici a chvilku restujeme, přilijeme dvě lžíce vody, přiklopíme a pár minut podusíme. Brokolice musí zůstat mírně křupavá. Odkryjeme a jakmile se voda odpaří, vložíme do másla kostičky šunky a krátce orestujeme. |
3 | Všechny vychladlé suroviny vložíme do mísy, přimícháme majonézu rozředěnou smetanou a rajčatovým protlakem. Osolíme a opepříme podle chuti. Salát zasypeme bylinkami a dáme do lednice. |
4 | Podáváme vychlazený. |