Recept

Slepičí bujon s bazalkou

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 130 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 100 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (55%)
ID receptu: 28892
Kategorie: Polévky

Ingredience

Slepičí bujon
200 g Celer bulvový
1 polévková lžíce Celer - nať
2 ks Cibule
200 g Mrkev kořen
1 kávová lžička Pepř černý celý
100 g Petržel kořen
1 polévková lžíce Petržel - nať
150 g Pórek
1 kg Slepice
1 polévková lžíce Sůl
1 polévková lžíce Tymián čerstvý
2,5 dl Víno bílé
1 l Voda pitná
Slepičí bujon s bazalkou
1 polévková lžíce Bazalka
2 polévková lžíce Česnekové máslo
2 špetka Pepř bílý

Nutriční hodnoty jedné porce

29% Kalorie 576 kcal
Kilojoule 2 412kJ
6% Sacharidy 21 g
28% Tuky 21 g
38% Sodík 762 mg
110% Bílkoviny 62 g

Slepičí bujon s bazalkou postup přípravy receptu:

1

Omytou bazalku osušíme, lístky pokrájíme na nudličky.

2

V pánvi rozpustíme česnekové máslo, přimícháme 2 špetky bílého pepře, bazalku, promícháme a chvilku podusíme.

3

V hrnci přivedeme k varu litr slepičího bujonu s pokrájeným uvařeným masem (300 g), přidáme bazalku, promícháme a podáváme.

4

Slepičí bujon [28675]:

5

Celou očištěnou slepici omyjeme, rozporcujeme a vložíme do většího hrnce.

6

Celou cibuli očistíme z vrchní slupky a omyjeme. Očištěnou mrkev, celer, petržel a pórek omyjeme, pokrájíme na menší kusy a vše přidáme ke slepici. Maso se zeleninou zalijeme litrem vody s 2,5 dl bílého vína. Přidáme petrželovou a celerovou nať, tymián, bazalku, celý černý pepř a sůl.

7

Vodu s ingrediencemi přivedeme k varu, pak hned snížíme teplotu a polévku necháme pod pokličkou jen mírně probublávat, abychom docílili čistého vývaru.

8

Když je maso měkké, vývar scedíme. Takto čistý bujon dochutíme solí a podáváme.

9

Maso obereme od kostí a můžeme ho podávat pokrájené v bujonu nebo ho využijeme k jiným pokrmům.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept