Krůtí steaky s krémovou hořčicovou omáčkou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Krůtí steaky s krémovou hořčicovou omáčkou
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 5 minut |
Doba vaření: | 35 minut |
Autor: | repa |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (20%) |
ID receptu: | 28893 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
1 kávová lžička | Citronová šťáva |
1 ks | Estragon |
2 kávová lžička | Hořčice dijonská |
4 ks | Krůtí prsa |
1 polévková lžíce | Olej olivový |
1 špetka | Pepř černý mletý |
200 ml | Smetana 33% (šlehačka) |
1 špetka | Sůl |
200 ml | Víno bílé |
600 ml | Vývar drůbeží |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 3g |
---|---|
Cholesterol | 217,5mg |
Draslík | 786,7mg |
Vláknina | 304,8mg |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 1,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 1,2mg |
Vitamín E | 0,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 3,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Citronová šťáva, Estragon, Krůtí prsa, Sůl, Víno bílé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Hořčice dijonská, Olej olivový, Pepř černý mletý, Smetana 33% (šlehačka), Vývar drůbeží mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Krůtí steaky s krémovou hořčicovou omáčkou postup přípravy receptu:
1 | Vývar a víno vlijeme do pánve, přivedeme k varu, přidáme snítku estragonu a povaříme cca 15 min, dokud se tekutina nezredukuje na polovinu. Poté vmícháme smetanu a vaříme ještě 10-15 min, až se směs vyvaří o další třetinu. Estragon vyjmeme. |
2 | Mezitím si ve velké pánvi rozpálíme olej, maso ochutíme solí a pepřem a z každé strany dozlatova orestujeme. Cca 4-5 min. |
3 | Do omáčky přidáme hořčici a citronovou šťávu a vlijeme ke steakům. Dobře promícháme a ihned podáváme dozdobené čerstvým estragonem. |