Jarní polévka sladká - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 55 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Jarní polévka sladká
Celkový čas: | 55 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 25 minut |
Autor: | trava |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (16%) |
ID receptu: | 28895 |
Kategorie: | Krémové polévky |
Ingredience
150 g | Brambory |
20 g | Cukr krupice |
200 g | Hrášek |
100 g | Květák |
50 g | Máslo čerstvé |
500 ml | Mléko polotučné |
80 g | Mrkev kořen |
100 g | Špenát listový čerstvý |
500 ml | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 19g |
---|---|
Cholesterol | 27,5mg |
Draslík | 491,2mg |
Vláknina | 10g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 43,4mg |
Vitamín E | 0,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 17,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory, Cukr krupice, Hrášek, Květák, Špenát listový čerstvý, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mléko polotučné, Mrkev kořen mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Jarní polévka sladká postup přípravy receptu:
1 | Vodu osladíme a přivedeme k varu. Mrkev nakrájíme na kostičky, květák rozebereme na malé růžičky, očištěné brambory nakrájíme na hranolky. Zeleninu vložíme do vroucí vody, přidáme hrášek a vaříme 15 minut. Dolijeme mlékem, přisypeme posekané špenátové listy a vaříme ještě 5 minut. Polévku odstavíme a teprve nyní vmícháme máslo. |
2 | Polévku servírujeme velmi teplou. |