Recept

Bylinkový slepičí bujon s domácími nudlemi

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 130 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 100 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (34%)
ID receptu: 28897
Kategorie: Čiré polévky

Ingredience

Slepičí bujon
1 polévková lžíce Bazalka
200 g Celer bulvový
1 polévková lžíce Celer - nať
2 ks Cibule
200 g Mrkev kořen
1 kávová lžička Pepř černý celý
100 g Petržel kořen
1 polévková lžíce Petržel - nať
150 g Pórek
1 kg Slepice
1 polévková lžíce Sůl
1 polévková lžíce Tymián čerstvý
2,5 dl Víno bílé
1 l Voda pitná
Bylinkový slepičí bujon s domácími nudlemi
0,5 polévková lžíce Bazalka
150 g Nudle domácí
2 špetka Pepř bílý
1 polévková lžíce Petržel kudrnka
2 špetka Sůl

Nutriční hodnoty jedné porce

30% Kalorie 586 kcal
Kilojoule 2 452kJ
8% Sacharidy 30 g
176% Tuky 132 g
44% Sodík 878 mg
113% Bílkoviny 64 g

Bylinkový slepičí bujon s domácími nudlemi postup přípravy receptu:

1

Omytou čerstvou petrželku s bazalkou omyjeme, osušíme, petrželku pokrájíme nadrobno a lístky bazalky otrháme a necháme celé na ozdobu.

2

V hrnci přivedeme k varu 1 litr slepičího bujonu s pokrájeným, na kostičky uvařeným masem (300 g), přidáme domácí nudle, promícháme a pomalu vaříme 2-4 minuty. Ke konci přidáme petrželku, dochutíme solí, pepřem, každou porci polévky ozdobíme 2-3 lístky bazalky a podáváme.

3

Slepičí bujon [28675]:

4

Celou očištěnou slepici omyjeme, rozporcujeme a vložíme do většího hrnce.

5

Celou cibuli očistíme z vrchní slupky a omyjeme. Očištěnou mrkev, celer, petržel a pórek omyjeme, pokrájíme na menší kusy a vše přidáme ke slepici. Maso se zeleninou zalijeme 1 litrem vody s 2,5 dl bílého vína. Přidáme petrželovou a celerovou nať, tymián, bazalku, celý černý pepř a sůl.

6

Vodu s ingrediencemi přivedeme k varu, pak hned snížíme teplotu a polévku necháme pod pokličkou jen mírně probublávat, abychom docílili čistého vývaru.

7

Když je maso měkké, vývar scedíme. Takto čistý bujon dochutíme solí a podáváme.

8

Maso obereme od kostí a můžeme ho podávat pokrájené v bujonu nebo ho využijeme k jiným pokrmům.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept