Omáčka gribiche s okurkami - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 15 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Omáčka gribiche s okurkami
Celkový čas: | 15 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 5 minut |
Autor: | verca |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 28898 |
Kategorie: | Omáčky studené |
Ingredience
0,5 polévková lžíce | Estragon |
1 kávová lžička | Hořčice francouzská |
2 polévková lžíce | Kapary |
125 ml | Ocet vinný |
5 ks | Okurky nakládané |
375 ml | Olej olivový |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 polévková lžíce | Petržel - nať |
0,5 kávová lžička | Sůl |
3 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 9g |
---|---|
Cholesterol | 122,7mg |
Draslík | 130,7mg |
Vláknina | 7g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 4,4mg |
Vitamín E | 0,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Estragon, Ocet vinný, Okurky nakládané, Sůl, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Hořčice francouzská, Kapary, Olej olivový, Pepř černý mletý, Petržel - nať mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Omáčka gribiche s okurkami postup přípravy receptu:
1 | Vejce uvaříme natvrdo, bílky z nich nasekáme najemno. Žloutky propasírujeme přes jemné sítko, promícháme s hořčicí, ochutíme solí a pepřem. Postupně přidáme olivový olej a poté za stálého míchání vinný ocet. |
2 | Nakonec vmícháme vaječné bílky, kapary, nasekané okurky a bylinky. |
3 | Omáčka je vhodná ke studeným masům, lze ale použít i k teplému vařenému masu. |