Recept

Omáčka gribiche s okurkami

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 15 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 5 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (20%)
ID receptu: 28898

Ingredience

0,5 polévková lžíce Estragon
1 kávová lžička Hořčice francouzská
2 polévková lžíce Kapary
125 ml Ocet vinný
5 ks Okurky nakládané
375 ml Olej olivový
1 špetka Pepř černý mletý
1 polévková lžíce Petržel - nať
0,5 kávová lžička Sůl
3 ks Vejce slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

32% Kalorie 641 kcal
Kilojoule 2 680kJ
2% Sacharidy 9 g
88% Tuky 66 g
176% Sodík 4 g
10% Bílkoviny 6 g

Omáčka gribiche s okurkami postup přípravy receptu:

1

Vejce uvaříme natvrdo, bílky z nich nasekáme najemno. Žloutky propasírujeme přes jemné sítko, promícháme s hořčicí, ochutíme solí a pepřem. Postupně přidáme olivový olej a poté za stálého míchání vinný ocet.

2

Nakonec vmícháme vaječné bílky, kapary, nasekané okurky a bylinky.

3

Omáčka je vhodná ke studeným masům, lze ale použít i k teplému vařenému masu.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept