Hovězí steak s bylinkovým máslem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 30 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Hovězí steak s bylinkovým máslem
Celkový čas: | 30 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | mikes |
---|---|
Hodnost: | Šéfkuchař (31%) |
ID receptu: | 289 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
1 g | Bobkový list |
2000 g | Hovězí roštěnka níz. peč. |
250 g | Máslo bylinkové |
100 ml | Olej stolní |
2 g | Pepř černý mletý |
30 g | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 1g |
---|---|
Cholesterol | 119,6mg |
Draslík | 629,3mg |
Vláknina | 158,6mg |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 1,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,1mg |
Vitamín E | 0,9mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 3,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bobkový list, Olej stolní, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Hovězí roštěnka níz. peč., Máslo bylinkové, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Hovězí steak s bylinkovým máslem postup přípravy receptu:
1 | Z upraveného hovězího roštěnce ukrojíme plátek, mírně jej naklepeme, okrajové blány i s tukem nařízneme, osolíme, opepříme, potřeme částí oleje, přidáme bobkový list a necháme proležet. |
2 | Plátky pečeme na grilu nebo na pánvičce. Uvnitř musí zůstat maso růžové. |
3 | Při podávání klademe plátky na teplý talíř a zdobíme bylinkovým máslem. |