Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 130 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 100 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (21%)
ID receptu: 28900
Kategorie: Čiré polévky

Ingredience

Slepičí bujon [28675]
1 polévková lžíce Bazalka
200 g Celer bulvový
1 polévková lžíce Celer - nať
2 ks Cibule
200 g Mrkev kořen
1 kávová lžička Pepř černý celý
100 g Petržel kořen
1 polévková lžíce Petržel - nať
150 g Pórek
1 kg Slepice
1 polévková lžíce Sůl
1 polévková lžíce Tymián čerstvý
2,5 dl Víno bílé
1 l Voda pitná
Bujon se štěrbákem
1 polévková lžíce Bazalka
2 polévková lžíce Máslo bylinkové
200 g Štěrbák zahradní
2 špetka Sůl

Nutriční hodnoty jedné porce

29% Kalorie 576 kcal
Kilojoule 2 411kJ
6% Sacharidy 22 g
180% Tuky 135 g
42% Sodík 847 mg
111% Bílkoviny 62 g

Bujon se štěrbákem postup přípravy receptu:

1

Omyté vnější listy štěrbáku pokrájíme na nudličky. Bazalkové omyté listy pokrájíme na tenké proužky.

2

V hrnci na rozpuštěném bylinkovém másle zeleninu podusíme, zalijeme 1 litrem slepičího bujonu, promícháme, dochutíme solí a podáváme. Slepičí bujon [28675]:

3

Celou očištěnou slepici omyjeme, rozporcujeme a vložíme do většího hrnce.

4

Celou cibuli očistíme z vrchní slupky a omyjeme. Očištěnou mrkev, celer, petržel a pórek omyjeme, pokrájíme na menší kusy a vše přidáme ke slepici. Maso se zeleninou zalijeme 1 litrem vody s 2,5 dl bílého vína. Přidáme libeček, petrželovou a celerovou nať, tymián, bazalku, celý černý pepř a sůl.

5

Vodu s ingrediencemi přivedeme k varu, pak hned snížíme teplotu a polévku necháme pod pokličkou jen mírně probublávat, abychom docílili čistého vývaru.

6

Když je maso měkké, vývar scedíme. Takto čistý bujon dochutíme solí a podáváme.

7

Maso obereme od kostí a můžeme ho podávat pokrájené v bujonu nebo ho využijeme k jiným pokrmům.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept