Pikantní mexické kukuřičné enchiladas - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 95 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Pikantní mexické kukuřičné enchiladas
Pikantní mexické kukuřičné enchiladas
Celkový čas: | 95 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 70 minut |
Doba vaření: | 25 minut |
Autor: | rakanka |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (0%) |
ID receptu: | 28902 |
Kategorie: | Teplé předkrmy |
Ingredience
1 hrst | Bylinky čerstvé - svazek |
2 ks | Cibulka jarní |
100 g | Kukuřičná krupice T 600 |
100 g | Mouka pšeničná |
1 polévková lžíce | Olej rostlinný |
5 polévková lžíce | Salsa mexicana |
5 kávová lžička | Sůl |
200 g | Šunka tradiční |
250 g | Tvaroh měkký |
1 ks | Vejce slepičí |
450 ml | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 2g |
---|---|
Cholesterol | 61,3mg |
Draslík | 44,5mg |
Vláknina | 4g |
Vitamín A | 70,6mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 1,7mg |
Vitamín E | 0,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibulka jarní, Olej rostlinný, Sůl, Vejce slepičí, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Bylinky čerstvé - svazek, Kukuřičná krupice T 600, Mouka pšeničná, Šunka tradiční, Tvaroh měkký mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Salsa mexicana nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Pikantní mexické kukuřičné enchiladas postup přípravy receptu:
1 | V míse smícháme mouku s kukuřičnou krupicí, přidáme vejce a sůl. Po částech přidáváme 450 ml vody a vymícháme řídké lívancové těsto. Hotové těsto musíme nechat 30 minut odpočinout. |
2 | Na pánvi rozpálíme olej. Usmažíme do zlatova 8 tenkých placek, o průměru cca 20 cm. Hotové placky skládáme na talíři na sebe. |
3 | Připravíme si náplň. Šunku rozkrájíme na malé kostičky, očištěné a omyté jarní cibulky krájíme na tenká kolečka. Vše smícháme v misce s tvarohem a salsou. |
4 | Troubu předehřejeme na 200°C a naplníme placky. Na placku dáme 2 polévkové lžíce náplně. Placku přeložíme a lehce přitiskneme okraje k sobě. |
5 | Na plech položíme pečící papír a na něj dáme všechny naplněné enchiladas. Pečeme na středním roštu přibližně 15 minut. |
6 | Podáváme teplé, ozdobíme jemně pokrájenými bylinkami. |