Recept

Pikantní mexické kukuřičné enchiladas

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 95 minut
Doba přípravy: 70 minut
Doba vaření: 25 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (0%)
ID receptu: 28902
Kategorie: Teplé předkrmy

Ingredience

1 hrst Bylinky čerstvé - svazek
2 ks Cibulka jarní
100 g Kukuřičná krupice T 600
100 g Mouka pšeničná
1 polévková lžíce Olej rostlinný
5 polévková lžíce Salsa mexicana
5 kávová lžička Sůl
200 g Šunka tradiční
250 g Tvaroh měkký
1 ks Vejce slepičí
450 ml Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

16% Kalorie 323 kcal
Kilojoule 1 353kJ
12% Sacharidy 43 g
7% Tuky 6 g
93% Sodík 2 g
47% Bílkoviny 26 g

Pikantní mexické kukuřičné enchiladas postup přípravy receptu:

1

V míse smícháme mouku s kukuřičnou krupicí, přidáme vejce a sůl. Po částech přidáváme 450 ml vody a vymícháme řídké lívancové těsto. Hotové těsto musíme nechat 30 minut odpočinout.

2

Na pánvi rozpálíme olej. Usmažíme do zlatova 8 tenkých placek, o průměru cca 20 cm. Hotové placky skládáme na talíři na sebe.

3

Připravíme si náplň. Šunku rozkrájíme na malé kostičky, očištěné a omyté jarní cibulky krájíme na tenká kolečka. Vše smícháme v misce s tvarohem a salsou.

4

Troubu předehřejeme na 200°C a naplníme placky. Na placku dáme 2 polévkové lžíce náplně. Placku přeložíme a lehce přitiskneme okraje k sobě.

5

Na plech položíme pečící papír a na něj dáme všechny naplněné enchiladas. Pečeme na středním roštu přibližně 15 minut.

6

Podáváme teplé, ozdobíme jemně pokrájenými bylinkami.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept