Recept

Smažení pstruzi s mandlemi a petrželkou

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 40 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 25 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (84%)
ID receptu: 28904

Ingredience

1 ks Citrony
15 g Mandle
0,5 dl Mléko polotučné
25 g Mouka pšeničná hladká
30 g Olej rostlinný
1 špetka Pepř černý mletý
1 kávová lžička Petržel - nať
300 g Pstruh
2 špetka Sůl

Nutriční hodnoty jedné porce

23% Kalorie 463 kcal
Kilojoule 1 937kJ
5% Sacharidy 17 g
39% Tuky 29 g
16% Sodík 313 mg
63% Bílkoviny 36 g

Smažení pstruzi s mandlemi a petrželkou postup přípravy receptu:

1

Mandle spaříme, oloupeme a nakrájíme najemno, petrželovou nať drobně posekáme, citron nakrájíme na čtvrtky.

2

Dva menší vykuchané pstruhy namočíme do mléka smíchaného se solí a pepřem a poté obalíme v mouce. V silnostěnné pánvi smažíme pstruhy na 20 gramech oleje. Z každé strany zhruba osm minut. Při smažení pstruhy nadzdvihujeme, aby se nepřipekli. Při obracení si počínáme velmi opatrně, aby se ryby nerozpadly.

3

V mezičase na zbytku oleje opečeme hoblinky mandlí.

4

Pstruhy na talířích zasypeme praženými mandlemi, sekanou petrželí, ozdobíme čtvrtkami citronu.

Poznámka

Jako přílohu volíme vařené brambory.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept