Nákyp z pečeného rybího filé - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 80 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Nákyp z pečeného rybího filé
Celkový čas: | 80 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 50 minut |
Autor: | kuba |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 28914 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
1 ks | Citrony |
250 g | Filé rybí |
1 špetka | Kmín drcený |
50 g | Mléko polotučné |
20 g | Mouka pšeničná hladká |
20 g | Olej rostlinný |
1 kávová lžička | Petržel - nať |
20 g | Strouhanka |
2 špetka | Sůl |
1 ks | Vejce slepičí |
1 dl | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 11g |
---|---|
Cholesterol | 122,7mg |
Draslík | 131,4mg |
Vláknina | 5g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 40,4mg |
Vitamín E | 1,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Citrony, Kmín drcený, Olej rostlinný, Strouhanka, Sůl, Vejce slepičí, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Filé rybí, Mléko polotučné, Mouka pšeničná hladká, Petržel - nať mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Nákyp z pečeného rybího filé postup přípravy receptu:
1 | Petrželovou nať posekáme, ohnivzdorný pekáč vymažeme 10 g oleje. |
2 | Filé osolíme, okmínujeme a podlité 1 sběračkou vody pečeme, dokud maso není měkké. Podle potřeby během pečení podléváme vodou. |
3 | V mezičase svaříme mléko s moukou na hustší kaši. Necháme ji zchladnout a vmícháme rozšlehané vejce, prochladlé upečené filé, které jsme pokrájeli na kousky, petrželovou nať, sůl a strouhanku. Dobře promícháme, směs narovnáme do pekáče a pečeme v troubě předehřáté na 180 °C, až se směs nelepí na špejli. |
4 | Nákyp na talíři ozdobíme plátkem citronu. |
Poznámka
Podáváme s vařenými brambory.