Grilovaný losos s plísňovým sýrem a jablkem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 27 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Grilovaný losos s plísňovým sýrem a jablkem
Celkový čas: | 27 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 7 minut |
Autor: | repa |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (20%) |
ID receptu: | 28918 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
1 polévková lžíce | Citronová šťáva |
1 ks | Jablka |
600 g | Losos - filety |
30 g | Mandle plátky |
2 polévková lžíce | Olej olivový |
1 špetka | Pepř černý mletý |
2 polévková lžíce | Petržel - nať |
85 g | Sýr Niva (Rokfór) |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 9g |
---|---|
Cholesterol | 93,9mg |
Draslík | 611,7mg |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 365,0mg |
Vitamín B6 | 0,4mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 6,8mg |
Vitamín E | 1,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Citronová šťáva, Jablka, Losos - filety, Sýr Niva (Rokfór) mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mandle plátky, Olej olivový, Pepř černý mletý, Petržel - nať mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Grilovaný losos s plísňovým sýrem a jablkem postup přípravy receptu:
1 | Na vysokou teplotu rozpálíme gril. Opláchneme a otřeme rybí filety, položíme je kůží dolů na olejem potřenou grilovací mřížku. Potřeme je olivovým olejem, posypeme čerstvě mletým pepřem a grilujeme 4 minuty. |
2 | Smícháme v misce sýr, mandle, jablko a petrželku. Filety sejmeme z grilu a posypeme je směsí. Dáme zpátky na gril a další 3 minuty grilujeme, dokud nezačne sýrová směs bublat a nezezlátne a maso není hotové. Pokapeme filety citronovou šťávou a podáváme. |
Poznámka
Petrželku nasekáme a jablko zbavíme jádřince a najemno nakrájíme. Z citronu vymačkáme šťávu.