Recept

Slepičí krémový vývar s hráškem

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 135 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 105 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (34%)
ID receptu: 28921
Kategorie: Krémové polévky

Ingredience

Slepičí bujon
1 polévková lžíce Bazalka
200 g Celer bulvový
1 polévková lžíce Celer - nať
2 ks Cibule
200 g Mrkev kořen
1 kávová lžička Pepř černý celý
100 g Petržel kořen
1 polévková lžíce Petržel - nať
150 g Pórek
1 kg Slepice
1 polévková lžíce Sůl
1 polévková lžíce Tymián čerstvý
2,5 dl Víno bílé
1 l Voda pitná
Slepičí krémový vývar s hráškem
1 polévková lžíce Bazalka
150 g Hrášek
0,5 kávová lžička Pepř bílý
100 g Smetana zakysaná 14%
0,5 kávová lžička Sůl

Nutriční hodnoty jedné porce

31% Kalorie 605 kcal
Kilojoule 2 533kJ
8% Sacharidy 27 g
180% Tuky 135 g
41% Sodík 829 mg
115% Bílkoviny 64 g

Slepičí krémový vývar s hráškem postup přípravy receptu:

1

Mrkev oloupeme, omyjeme a pokrájíme na kolečka. Omyté lístky bazalky pokrájíme a v hrnci je krátce podusíme s mrkví. Zeleninu zalijeme 1 l slepičího vývaru a přivedeme k varu. Přidáme 100 g zeleného mraženého hrášku, přimícháme zakysanou smetanu, dochutíme solí i pepřem a vaříme jen 5 minut. Pak polévku odstavíme, necháme chvíli vychladnout a rozmixujeme (tyčovým mixérem).

2

Vývar znovu přivedeme k varu, přidáme 50 g zeleného mraženého hrášku, který vaříme jen 3 minuty a podáváme.

3

Slepičí bujon [28675]:

4

Celou očištěnou slepici omyjeme, rozporcujeme a vložíme do většího hrnce. Cibuli očistíme z vrchní slupky a omyjeme. Očištěnou mrkev, celer, petržel a pórek omyjeme, pokrájíme na menší kusy a vše přidáme ke slepici. Maso se zeleninou zalijeme 1 l vody s 2,5 dl bílého vína. Přidáme petrželovou a celerovou nať, tymián, bazalku, celý černý pepř a sůl. Vodu s ingrediencemi přivedeme k varu, pak ihned snížíme teplotu a polévku necháme pod pokličkou jen mírně probublávat, abychom docílili čistého vývaru.

5

Když je maso měkké, vývar scedíme. Takto čistý bujon dochutíme solí a podáváme.

6

Maso obereme od kostí a můžeme ho podávat pokrájené v bujonu nebo ho využijeme k jiným pokrmům.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept