Recept

Upíří rajská polévka

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 30 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (3%)
ID receptu: 28925

Ingredience

150 g Cibule
2 polévková lžíce Olej olivový
1 špetka Pepř černý mletý
5 g Petržel - nať
1 kg Rajčata
1 kávová lžička Sůl
1,5 l Vývar drůbeží
20 g Česnek

Nutriční hodnoty jedné porce

28% Kalorie 543 kcal
Kilojoule 2 273kJ
5% Sacharidy 18 g
16% Tuky 12 g
69% Sodík 1 g
13% Bílkoviny 8 g

Upíří rajská polévka postup přípravy receptu:

1

Nejprve rajčata ponoříme do horké vody, kde je ponecháme asi 5 minut, poté je z vody vyjmeme, zbavíme slupek, tvrdých částí a pokrájíme. V hrnci rozpálíme olej, vložíme nahrubo pokrájenou cibuli a česnek a velmi krátce zarestujeme. Přidáme rajčata, podlijeme trochou vývaru a dusíme do změknutí. Poté směs rozmixujeme, zalijeme vývarem a ještě asi 5 minut povaříme, dochutíme solí a pepřem

2

Polévku podáváme horkou, jednotlivé porce zdobíme sekanou zelenou petrželkou.

Poznámka

Chuť uvedené polévky lze obměnit tím, že při vaření přidáme špetku kmínu, 1/4 kávové lžičky mletých chili papriček a na konci ještě zvýrazníme chuť přidáním asi 3 polévkových lžic citronové šťávy. A ještě jinou variantu téhož receptu získáme, jestliže při dušení rajčat přidáme ještě 2-3 nakládaná zelená rajčata. Další postup je stejný. Jen zdobit můžeme tentokrát sekanou bazalkou.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept