Upíří rajská polévka - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 30 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Upíří rajská polévka
Celkový čas: | 30 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | pokova |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (3%) |
ID receptu: | 28925 |
Kategorie: | Polévky |
Ingredience
20 g | Česnek |
150 g | Cibule |
2 polévková lžíce | Olej olivový |
1 špetka | Pepř černý mletý |
5 g | Petržel - nať |
1 kg | Rajčata |
1 kávová lžička | Sůl |
1,5 l | Vývar drůbeží |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 18g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 701,0mg |
Vláknina | 8g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 38,4mg |
Vitamín E | 1,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Cibule, Rajčata, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Olej olivový, Pepř černý mletý, Petržel - nať, Vývar drůbeží mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Upíří rajská polévka postup přípravy receptu:
1 | Nejprve rajčata ponoříme do horké vody, kde je ponecháme asi 5 minut, poté je z vody vyjmeme, zbavíme slupek, tvrdých částí a pokrájíme. V hrnci rozpálíme olej, vložíme nahrubo pokrájenou cibuli a česnek a velmi krátce zarestujeme. Přidáme rajčata, podlijeme trochou vývaru a dusíme do změknutí. Poté směs rozmixujeme, zalijeme vývarem a ještě asi 5 minut povaříme, dochutíme solí a pepřem |
2 | Polévku podáváme horkou, jednotlivé porce zdobíme sekanou zelenou petrželkou. |
Poznámka
Chuť uvedené polévky lze obměnit tím, že při vaření přidáme špetku kmínu, 1/4 kávové lžičky mletých chili papriček a na konci ještě zvýrazníme chuť přidáním asi 3 polévkových lžic citronové šťávy. A ještě jinou variantu téhož receptu získáme, jestliže při dušení rajčat přidáme ještě 2-3 nakládaná zelená rajčata. Další postup je stejný. Jen zdobit můžeme tentokrát sekanou bazalkou.