Recept

Salát z pečených rajčat se zakysanou smetanou

  • Itálie
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 135 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 120 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (23%)
ID receptu: 28926
Kategorie: Studené saláty

Ingredience

8 ks Cibulka jarní
2 polévková lžíce Olej olivový
2 polévková lžíce Olej olivový extra panenský
0,5 kávová lžička Pepř černý mletý
6 ks Rajčata
0,5 kávová lžička Sůl mořská
150 g Zakysaná smetana

Nutriční hodnoty jedné porce

8% Kalorie 162 kcal
Kilojoule 680kJ
2% Sacharidy 9 g
19% Tuky 14 g
14% Sodík 287 mg
4% Bílkoviny 3 g

Salát z pečených rajčat se zakysanou smetanou postup přípravy receptu:

1

Omytá rajčata rozpůlíme, zbavíme semínek a urovnáme na plech řeznou stranou navrch. Rajčata pokapeme 1 lžící olivového oleje, osolíme, opepříme a vložíme na 2 hodiny do trouby vyhřáté na 140 °C. Očištěné jarní cibulky překrojíme na poloviny a ještě podélně rozkrojíme. V pánvi na zbylém rozehřátém oleji je za stálého obracení opékáme asi 2 minuty. Osolíme a necháme stranou.

2

Upečená rajčata necháme vychladnout. Potom na každý talíř upravíme 3 půlky rajčat, doplníme jarní cibulkou a kopečkem zakysané smetany. Salát pokapeme extra panenským olivovým olejem a opepříme.

3

Ihned podáváme, vhodnou přílohou je bylinková ciabatta.

Poznámka

Použijeme velká soudková rajčata.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept