Recept

Toskánský chlebový salát Panzanella

  • Itálie
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 25 minut
Doba přípravy: 25 minut
Doba vaření: 0 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (27%)
ID receptu: 28929
Kategorie: Studené saláty

Ingredience

1 polévková lžíce Bazalka
300 g Ciabatta
0,5 ks Cibule červená
1 polévková lžíce Ocet vinný červený
0,5 ks Okurka salátová
3 polévková lžíce Olej olivový extra panenský
1 špetka Pepř černý mletý
2 polévková lžíce Petržel - nať
400 g Rajčata
0,5 kávová lžička Sůl mořská

Nutriční hodnoty jedné porce

14% Kalorie 284 kcal
Kilojoule 1 187kJ
13% Sacharidy 46 g
10% Tuky 8 g
35% Sodík 691 mg
15% Bílkoviny 8 g

Toskánský chlebový salát Panzanella postup přípravy receptu:

1

Ciabattu nakrájíme na kostky a vsypeme do mísy. Přidáme omytá, na dílky nakrájená rajčata, oloupanou, na kolečka nakrájenou cibuli a oloupanou, na špalíčky nakrájenou salátovou okurku. Podle chuti osolíme, opepříme a zalijeme octem a olejem. Vše dobře promícháme a necháme 30-40 minut proležet. Během marinování salát nejméně 2x promícháme.

2

Před podáváním posypeme salát nasekanou petrželkou a lístky bazalky.

Poznámka

Ciabattu můžeme nahradit selským chlebem.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept