Toskánský chlebový salát Panzanella - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 25 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Toskánský chlebový salát Panzanella
Celkový čas: | 25 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 25 minut |
Doba vaření: | 0 minut |
Autor: | mala |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (27%) |
ID receptu: | 28929 |
Kategorie: | Studené saláty |
Ingredience
1 polévková lžíce | Bazalka |
300 g | Ciabatta |
0,5 ks | Cibule červená |
1 polévková lžíce | Ocet vinný červený |
0,5 ks | Okurka salátová |
3 polévková lžíce | Olej olivový extra panenský |
1 špetka | Pepř černý mletý |
2 polévková lžíce | Petržel - nať |
400 g | Rajčata |
0,5 kávová lžička | Sůl mořská |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 46g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 430,8mg |
Vláknina | 8g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 18,3mg |
Vitamín E | 0,8mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bazalka, Ciabatta, Ocet vinný červený, Okurka salátová, Rajčata mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Cibule červená, Olej olivový extra panenský, Pepř černý mletý, Petržel - nať, Sůl mořská mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Toskánský chlebový salát Panzanella postup přípravy receptu:
1 | Ciabattu nakrájíme na kostky a vsypeme do mísy. Přidáme omytá, na dílky nakrájená rajčata, oloupanou, na kolečka nakrájenou cibuli a oloupanou, na špalíčky nakrájenou salátovou okurku. Podle chuti osolíme, opepříme a zalijeme octem a olejem. Vše dobře promícháme a necháme 30-40 minut proležet. Během marinování salát nejméně 2x promícháme. |
2 | Před podáváním posypeme salát nasekanou petrželkou a lístky bazalky. |
Poznámka
Ciabattu můžeme nahradit selským chlebem.