Recept

Slepičí consommé s masem a sýrem

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 140 minut
Doba přípravy: 40 minut
Doba vaření: 100 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (21%)
ID receptu: 28930
Kategorie: Krémové polévky

Ingredience

Slepičí bujon
1 polévková lžíce Bazalka
200 g Celer bulvový
1 polévková lžíce Celer - nať
2 ks Cibule
200 g Mrkev kořen
1 kávová lžička Pepř černý celý
100 g Petržel kořen
1 polévková lžíce Petržel - nať
150 g Pórek
1 kg Slepice
1 polévková lžíce Sůl
1 polévková lžíce Tymián čerstvý
2,5 dl Víno bílé
1 l Voda pitná
Slepičí consommé s masem a sýrem
300 g Kuřecí prsa
0,5 kávová lžička Pepř citronový
1 polévková lžíce Petržel kudrnka
2 špetka Sůl
200 g Sýr Gorgonzola
0,5 dl Víno madeira

Nutriční hodnoty jedné porce

43% Kalorie 842 kcal
Kilojoule 3 524kJ
7% Sacharidy 24 g
180% Tuky 135 g
86% Sodík 2 g
159% Bílkoviny 90 g

Slepičí consommé s masem a sýrem postup přípravy receptu:

1

Kuřecí prsa omyjeme, osušíme a pokrájíme na nudličky. Dáme je do mísy, opepříme citronovým pepřem, polijeme 0,5 dl Madeiry, promícháme a marinujeme 30 minut. Sýr gorgonzolu v misce rozmícháme vidličkou. Omytou petrželku drobně pokrájíme a odložíme do misky.

2

Jeden litr slepičího bujonu přivedeme k varu, vložíme do něj marinované maso, které pomalu vaříme 8-10 minut. Po 5 minutách vaření postupně přidáváme sýr, mícháme až do rozpuštění a dochutíme solí. Slepičí consommé s masem a sýrem podáváme posypané petrželkou.

3

Slepičí bujon [28675]:

4

Celou očištěnou slepici omyjeme, rozporcujeme a vložíme do většího hrnce. Cibuli očistíme z vrchní slupky a omyjeme. Očištěnou mrkev, celer, petržel a pórek omyjeme, pokrájíme na menší kusy a vše přidáme ke slepici. Maso se zeleninou zalijeme 1 l vody s 2,5 dl bílého vína. Přidáme petrželovou a celerovou nať, tymián, bazalku, celý černý pepř a sůl. Vodu s ingrediencemi přivedeme k varu, pak ihned snížíme teplotu a polévku necháme pod pokličkou jen mírně probublávat, abychom docílili čistého vývaru.

5

Když je maso měkké, vývar scedíme. Takto čistý bujon dochutíme solí a podáváme.

6

Maso obereme od kostí a můžeme ho podávat pokrájené v bujonu nebo ho využijeme k jiným pokrmům.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept