Pečená červená řepa s bresaolou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 60 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Pečená červená řepa s bresaolou
Celkový čas: | 60 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 45 minut |
Autor: | svisla |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (24%) |
ID receptu: | 28935 |
Kategorie: | Teplé saláty |
Ingredience
zálivka | |
---|---|
1 kávová lžička | Citronová kůra |
2 polévková lžíce | Citronová šťáva |
1 polévková lžíce | Křen |
1 kávová lžička | Ocet vinný |
5 polévková lžíce | Zakysaná smetana |
Pečená červená řepa s bresaolou | |
100 g | Bresaola - Sušená hovězí šunka |
18 ks | Červená řepa |
2 polévková lžíce | Ocet vinný červený |
3 polévková lžíce | Olej olivový extra panenský |
1 polévková lžíce | Pažitka |
0,5 kávová lžička | Pepř černý mletý |
6 hrst | Rukola |
1 kávová lžička | Sůl |
2 ks | Tymián čerstvý |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 207g |
---|---|
Cholesterol | 16,0mg |
Draslík | 7g |
Vláknina | 123g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 1,6mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 138,3mg |
Vitamín E | 1,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 20,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Citronová kůra, Citronová šťáva, Křen, Ocet vinný, Zakysaná smetana, Bresaola - Sušená hovězí šunka, Červená řepa, Ocet vinný červený, Pažitka, Sůl, Tymián čerstvý mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Olej olivový extra panenský, Pepř černý mletý, Rukola mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Pečená červená řepa s bresaolou postup přípravy receptu:
1 | Červenou řepu naskládáme na arch alobalu, pokapeme olejem, osolíme, opepříme a přidáme snítky tymiánu. Z alobalu vytvarujeme balíček, pevně uzavřeme, vložíme do trouby a pečeme asi 45 minut při 200 °C. |
2 | Upečenou řepu oloupeme, nakrájíme na plátky a v míse pokapeme octem. |
3 | Z nastrouhaného křenu, zakysané smetany, vinného octa a citronové kůra a šťávy ušleháme zálivku. |
4 | Na každý talíř upravíme hrst omyté rukoly, zalijeme připravenou zálivkou a obložíme plátky řepy a bresaoly. Salát ozdobíme nakrájenou pažitkou a ihned podáváme. |
Poznámka
Použijeme malé červené řepy.