Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 130 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 100 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (34%)
ID receptu: 28936
Kategorie: Čiré polévky

Ingredience

marinované maso
300 g Kuřecí prsa
0,5 kávová lžička Pepř citronový
0,5 dl Víno madeira
vaječná směs
2 polévková lžíce Kečup
2 ks Vejce slepičí
2 polévková lžíce Víno šumivé (sekt)
Slepičí bujon
1 polévková lžíce Bazalka
200 g Celer bulvový
1 polévková lžíce Celer - nať
2 ks Cibule
200 g Mrkev kořen
1 kávová lžička Pepř černý celý
100 g Petržel kořen
1 polévková lžíce Petržel - nať
150 g Pórek
1 kg Slepice
1 polévková lžíce Sůl
1 polévková lžíce Tymián čerstvý
2,5 dl Víno bílé
1 l Voda pitná
Slepičí stracciatella
2 špetka Česnek sušený
1 polévková lžíce Petržel - nať

Nutriční hodnoty jedné porce

35% Kalorie 697 kcal
Kilojoule 2 917kJ
7% Sacharidy 25 g
182% Tuky 137 g
44% Sodík 881 mg
145% Bílkoviny 81 g

Slepičí stracciatella postup přípravy receptu:

1

Kuřecí prsa omyjeme, osušíme a pokrájíme je malé kostičky, které dáme do mísy, opepříme citronovým pepřem a polijeme 0,5 dl Madeiry, promícháme a marinujeme 30 minut. V misce si rozkvedláme 2 vejce se 2 lžícemi kečupu a 2 lžícemi sektu. Jeden litr slepičího bujonu přivedeme k varu, vložíme do něj marinované maso, které pomalu vaříme 8-10 minut. Pak opatrně vlijeme vaječnou směs a necháme ji ztuhnout. Consommé podáváme posypané sušeným česnekem a omytou, drobně pokrájenou petrželkou.

2

Slepičí bujon [28675]:

3

Celou očištěnou slepici omyjeme, rozporcujeme a vložíme do většího hrnce. Cibuli očistíme z vrchní slupky a omyjeme. Očištěnou mrkev, celer, petržel a pórek omyjeme, pokrájíme na menší kusy a vše přidáme ke slepici. Maso se zeleninou zalijeme 1 l vody s 2,5 dl bílého vína. Přidáme libeček, petrželovou a celerovou nať, tymián, bazalku, celý černý pepř a sůl. Vodu s ingrediencemi přivedeme k varu, pak hned snížíme teplotu a polévku necháme pod pokličkou jen mírně probublávat, abychom docílili čistého vývaru.

4

Když je maso měkké, vývar scedíme. Takto čistý bujon dochutíme solí a podáváme.

5

Maso obereme od kostí a můžeme ho podávat pokrájené v bujonu nebo ho využijeme k jiným pokrmům.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept