Slepičí stracciatella - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 130 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Slepičí stracciatella
Celkový čas: | 130 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 100 minut |
Autor: | nik |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (34%) |
ID receptu: | 28936 |
Kategorie: | Čiré polévky |
Ingredience
marinované maso | |
---|---|
300 g | Kuřecí prsa |
0,5 kávová lžička | Pepř citronový |
0,5 dl | Víno madeira |
vaječná směs | |
2 polévková lžíce | Kečup |
2 ks | Vejce slepičí |
2 polévková lžíce | Víno šumivé (sekt) |
Slepičí bujon | |
1 polévková lžíce | Bazalka |
200 g | Celer bulvový |
1 polévková lžíce | Celer - nať |
2 ks | Cibule |
200 g | Mrkev kořen |
1 kávová lžička | Pepř černý celý |
100 g | Petržel kořen |
1 polévková lžíce | Petržel - nať |
150 g | Pórek |
1 kg | Slepice |
1 polévková lžíce | Sůl |
1 polévková lžíce | Tymián čerstvý |
2,5 dl | Víno bílé |
1 l | Voda pitná |
Slepičí stracciatella | |
2 špetka | Česnek sušený |
1 polévková lžíce | Petržel - nať |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 17g |
---|---|
Cholesterol | 355,7mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 11g |
Vitamín A | 22,5mg |
Vitamín B6 | 1,8mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 53,1mg |
Vitamín E | 1,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 48,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Vejce slepičí, Bazalka, Celer bulvový, Cibule, Pepř černý celý, Petržel kořen, Slepice, Sůl, Tymián čerstvý, Víno bílé, Voda pitná, Česnek sušený mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Kuřecí prsa, Pepř citronový, Kečup, Víno šumivé (sekt), Celer - nať, Mrkev kořen, Petržel - nať, Pórek, Petržel - nať mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Víno madeira nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Slepičí stracciatella postup přípravy receptu:
1 | Kuřecí prsa omyjeme, osušíme a pokrájíme je malé kostičky, které dáme do mísy, opepříme citronovým pepřem a polijeme 0,5 dl Madeiry, promícháme a marinujeme 30 minut. V misce si rozkvedláme 2 vejce se 2 lžícemi kečupu a 2 lžícemi sektu. Jeden litr slepičího bujonu přivedeme k varu, vložíme do něj marinované maso, které pomalu vaříme 8-10 minut. Pak opatrně vlijeme vaječnou směs a necháme ji ztuhnout. Consommé podáváme posypané sušeným česnekem a omytou, drobně pokrájenou petrželkou. |
2 | Slepičí bujon [28675]: |
3 | Celou očištěnou slepici omyjeme, rozporcujeme a vložíme do většího hrnce. Cibuli očistíme z vrchní slupky a omyjeme. Očištěnou mrkev, celer, petržel a pórek omyjeme, pokrájíme na menší kusy a vše přidáme ke slepici. Maso se zeleninou zalijeme 1 l vody s 2,5 dl bílého vína. Přidáme libeček, petrželovou a celerovou nať, tymián, bazalku, celý černý pepř a sůl. Vodu s ingrediencemi přivedeme k varu, pak hned snížíme teplotu a polévku necháme pod pokličkou jen mírně probublávat, abychom docílili čistého vývaru. |
4 | Když je maso měkké, vývar scedíme. Takto čistý bujon dochutíme solí a podáváme. |
5 | Maso obereme od kostí a můžeme ho podávat pokrájené v bujonu nebo ho využijeme k jiným pokrmům. |