Recept

Červený paprikový salát

  • Španělsko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 40 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 25 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (41%)
ID receptu: 28941
Kategorie: Studené saláty

Ingredience

2 stroužek Česnek
1 polévková lžíce Ocet Sherry
3 polévková lžíce Olej olivový
6 ks Paprika červená
1 špetka Pepř černý mletý
2 polévková lžíce Petržel - nať
250 g Rajčata
0,5 kávová lžička Sůl

Nutriční hodnoty jedné porce

5% Kalorie 93 kcal
Kilojoule 388kJ
3% Sacharidy 10 g
7% Tuky 5 g
5% Sodík 106 mg
3% Bílkoviny 2 g

Červený paprikový salát postup přípravy receptu:

1

V pánvi na rozehřátém oleji smažíme očištěné, na pruhy nakrájené papriky a nasekaný česnek za občasného promíchání asi 5 minut.

2

Potom přidáme oloupaná, nadrobno nakrájená rajčata, směs přivedeme k varu, snížíme příkon tepla a pod pokličkou dusíme 12-15 minut.

3

Podušenou směs osolíme, opepříme, vmícháme nasekanou petrželku a dusíme ještě 2 minuty.

4

Papriky vyjmeme děrovanou naběračkou na servírovací mísu. Do pánve přilijeme ocet a omáčku povaříme 5-7 minut do zhoustnutí.

5

Omáčkou zalijeme papriky a salát necháme vychladnout.

6

Podáváme s grilovaným masem, opečeným toastovým chlebem nebo bagetkou.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept