Kapustová polévka s bůčkem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 90 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Kapustová polévka s bůčkem
Celkový čas: | 90 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 60 minut |
Autor: | ondra |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (19%) |
ID receptu: | 28942 |
Kategorie: | Zahuštěné polévky |
Ingredience
500 g | Brambory |
300 g | Chléb pšeničný (bílý) |
15 g | Cukr krupice |
300 g | Kapusta hlávková |
100 g | Máslo čerstvé |
40 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
100 g | Mrkev kořen |
3 g | Pepř černý mletý |
100 g | Pórek |
10 g | Sůl |
600 g | Vepřový bok |
2000 ml | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 46g |
---|---|
Cholesterol | 92,0mg |
Draslík | 839,2mg |
Vláknina | 11g |
Vitamín A | 8g |
Vitamín B6 | 0,6mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 71,8mg |
Vitamín E | 0,7mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 25,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory, Chléb pšeničný (bílý), Cukr krupice, Kapusta hlávková, Sůl, Vepřový bok, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mouka pšeničná hladká T 650, Mrkev kořen, Pepř černý mletý, Pórek mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Kapustová polévka s bůčkem postup přípravy receptu:
1 | Vepřový bůček vložíme do hrnce, zalijeme studenou vodou a přivedeme k varu. Po pár minutách vaření se na hladině utvoří pěna, kterou odebereme. Mrkev nakrájíme na kostičky, pórek na kolečka a přidáme k masu. Ochutíme solí, pepřem a vaříme 40 minut. |
2 | V pánvi rozpustíme máslo, přisypeme mouku a usmažíme středně tmavou jíšku. Mezitím si nakrájíme kapustu na slabé proužky a přidáme do jíšky, osmahneme a zalijeme trochou vývaru z masa. Podusíme 5 minut a odstavíme. Maso z vývaru vyjmeme, nakrájíme na kostičky, vrátíme do hrnce, přidáme kapustu s povařenou jíškou a pozvolna vaříme. |
3 | V pánvi rozpustíme 1 lžíci másla, přidáme cukr a jakmile začne karamelizovat, přidáme do pánve kostky vařených brambor a v karamelu je obalíme. Brambory v karamelu přisypeme do polévky a ještě několik minut povaříme, než se provaří jíška a rozvaří karamel. |
4 | Polévku podáváme s bílým pečivem. |
Poznámka
1