Grilovaný humr s pikantní salsou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 28 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Grilovaný humr s pikantní salsou
Celkový čas: | 28 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 8 minut |
Autor: | repa |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (20%) |
ID receptu: | 28944 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
1 ks | Chilli paprička |
1 ks | Cibule |
680 g | Humr |
1 ks | Kapie |
2 polévková lžíce | Olej olivový |
4 kávová lžička | Olej olivový jedlý |
1 špetka | Pepř cayenský |
1 polévková lžíce | Rajčata loupaná (konzervovaná) |
1 špetka | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 7g |
---|---|
Cholesterol | 323,0mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 11,5mg |
Vitamín E | 5,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 25,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Chilli paprička, Cibule, Humr, Pepř cayenský, Rajčata loupaná (konzervovaná), Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Kapie, Olej olivový, Olej olivový jedlý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Grilovaný humr s pikantní salsou postup přípravy receptu:
1 | Rozpůlíme podélně humry. Postavíme si ho nejdříve na zadní část, velkým ostrým nožem prořízneme hlavu a postupujeme až k ocasu. Vyjmeme z hlavy šedý váček - ostatní se dá jíst. Válečkem na těsto rozbijeme klepeta a stejně připravíme i druhého humra. Rozpůlenou část posypeme kajenským pepřem a pokapeme olejem. |
2 | Na salsu rozpálíme olej a restujeme 5 minut cibulku, kapii a chilli papričku, aby změkly. Přidáme rajčatové pyré, okořeníme a přendáme do připravené mísy. |
3 | Rozpálíme grilovací mřížku na vysokou teplotu, položíme na ni humra rozpůlenou částí dolů a 3 minuty grilujeme, dokud mírně nezezlátne. Poté podáváme se salsou. |
Poznámka
Kapii a chilli papričky zbavíme semínek a nakrájíme na kostičky. Cibuli nakrájíme na malé kousky.