Recept

Slepičí pomerančový bujon

  • Francie
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 125 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 95 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (55%)
ID receptu: 28945
Kategorie: Krémové polévky

Ingredience

pomerančová směs
1 polévková lžíce Likér Cointreau
2 polévková lžíce Marmeláda pomerančová
1 ks Pomeranče
Slepičí bujon
1 polévková lžíce Bazalka
200 g Celer bulvový
1 polévková lžíce Celer - nať
2 ks Cibule
200 g Mrkev kořen
1 kávová lžička Pepř černý celý
100 g Petržel kořen
1 polévková lžíce Petržel - nať
150 g Pórek
1 kg Slepice
1 polévková lžíce Sůl
1 polévková lžíce Tymián čerstvý
2,5 dl Víno bílé
1 l Voda pitná
Slepičí pomerančový bujon
1 polévková lžíce Meduňka
0,5 kávová lžička Pepř bílý
10,5 kávová lžička Sůl

Nutriční hodnoty jedné porce

30% Kalorie 590 kcal
Kilojoule 2 469kJ
9% Sacharidy 34 g
176% Tuky 132 g
139% Sodík 3 g
111% Bílkoviny 62 g

Slepičí pomerančový bujon postup přípravy receptu:

1

Meduňku omyjeme, necháme odkapat, lístky otrháme a odložíme na ozdobu.

2

Horkou vodou omytý pomeranč osušíme, nastrouháme a dáme do misky.

3

Ke kůře přidáme 1 lžíci pomerančového likéru (Cointreau) a 2 lžíce pomerančové marmelády.

4

Směs dobře vymícháme, opatrně zamícháme do 1 litru vařícího slepičího bujonu a pomalu vaříme jen 5 minut. Dochutíme solí a bílým pepřem.

5

Pomerančový bujon podáváme ozdobený 2-3 lístky meduňky.

6

Slepičí bujon [28675]:

7

Celou očištěnou slepici omyjeme, rozporcujeme a vložíme do většího hrnce.

8

Celou cibuli očistíme z vrchní slupky a omyjeme. Očištěnou mrkev, celer, petržel a pórek omyjeme, pokrájíme na menší kusy a vše přidáme ke slepici. Maso se zeleninou zalijeme 1 litrem vody s 2,5 dl bílého vína. Přidáme petrželovou a celerovou nať, tymián, bazalku, celý černý pepř a sůl.

9

Vodu s ingrediencemi přivedeme k varu, pak hned snížíme teplotu a polévku necháme pod pokličkou jen mírně probublávat, aby jsme docílili čistého vývaru.

10

Když je maso měkké vývar scedíme. Takto čistý bujon dochutíme solí a podáváme.

11

Maso obereme od kostí a můžeme ho podávat pokrájené v bujonu nebo ho využijeme k jiným pokrmům.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept