Jednoduchý recept

Smažení garnáti po asijsku

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 33 minut
Doba přípravy: 25 minut
Doba vaření: 8 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (23%)
ID receptu: 28946

Ingredience

3 ks Chilli paprička
1 ks Cibule
1 kávová lžička Cukr krupice
455 g Garnát obecný
2 polévková lžíce Ořechový olej
2 ks Rajčata
1 špetka Sůl
1 polévková lžíce Zázvor celý
2 stroužek Česnek
1 ks Šalotka

Nutriční hodnoty jedné porce

14% Kalorie 276 kcal
Kilojoule 1 154kJ
4% Sacharidy 16 g
11% Tuky 8 g
38% Sodík 765 mg
59% Bílkoviny 33 g

Smažení garnáti po asijsku postup přípravy receptu:

1

Nejdříve si připravíme garnáty. Vyloupeme je, ale ocásky ponecháme. Nařízneme je v zadní části ostrým nožem a vyndáme z nich černé střívko. Důkladně propláchneme vodou a uložíme do lednice.

2

Do mixéru nasypeme nakrájený zázvor, česnek, šalotku a nasekané chilli papričky bez semínek a promixujeme.

3

V pánvi rozpálíme olej a cca 2 min. na něm orestujeme nakrájenou cibuli. Přisypeme směs z mixéru a krátce cca 1 min. osmažíme. Uvolní se nám vůně koření.

4

Přidáme garnáty a rozčvrtcená rajčata, důkladně promícháme a dochutíme solí a pepřem. Restujeme ještě cca 3-5 min. dorůžova.

Poznámka

Použijeme cca 2,5 cm velký kousek zázvoru.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept