Recept

Pikantní slepičí pomerančový bujon

  • Mexiko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 135 minut
Doba přípravy: 35 minut
Doba vaření: 100 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (21%)
ID receptu: 28949
Kategorie: Čiré polévky

Ingredience

pomerančová směs
2 polévková lžíce Likér Cointreau
2 polévková lžíce Marmeláda pomerančová
1 ks Pomeranče
Slepičí bujon
1 polévková lžíce Bazalka
200 g Celer bulvový
1 polévková lžíce Celer - nať
2 ks Cibule
200 g Mrkev kořen
1 kávová lžička Pepř černý celý
100 g Petržel kořen
1 polévková lžíce Petržel - nať
150 g Pórek
1 kg Slepice
1 polévková lžíce Sůl
1 polévková lžíce Tymián čerstvý
2,5 dl Víno bílé
1 l Voda pitná
Pikantní slepičí pomerančový bujon
2 ks Chilli paprička
2 polévková lžíce Máslo čerstvé
100 g Palmová srdíčka - sterilovaná
2 špetka Pepř bílý
0,5 polévková lžíce Petržel kudrnka
2 špetka Sůl

Nutriční hodnoty jedné porce

34% Kalorie 678 kcal
Kilojoule 2 837kJ
10% Sacharidy 36 g
34% Tuky 25 g
48% Sodík 959 mg
112% Bílkoviny 63 g

Pikantní slepičí pomerančový bujon postup přípravy receptu:

1

Chilli papričky omyjeme, rozkrojíme, odstraníme semínka a papričky drobně pokrájíme. Palmová srdíčka ozdobně rozkrájíme (např.: do tvaru trojúhelníku).

2

V pánvi na rozpuštěném másle chilli a srdíčka krátce podusíme.

3

Pomeranč omyjeme horkou vodou, osušíme, nastrouháme a dáme do misky, přidáme 2 lžíce pomerančového likéru (Cointreau) a 2 lžíce pomerančové marmelády. Směs dobře vymícháme.

4

Jeden litr slepičího bujonu přivedeme k varu, přimícháme pomerančovou směs, potom přidáme chilli s palmovými srdíčky a pomalu vaříme 5-7 minut. Dochutíme solí a bílým pepřem.

5

Pomerančový bujón podáváme ozdobený snítkou omyté petrželky kudrnky.

6

Slepičí bujón [28675]:

7

Celou očištěnou slepici omyjeme, rozporcujeme a vložíme do většího hrnce.

8

Celou cibuli očistíme z vrchní slupky a omyjeme. Očištěnou mrkev, celer, petržel a pórek omyjeme, pokrájíme na menší kusy a vše přidáme ke slepici. Maso se zeleninou zalijeme 1 litrem vody s 2,5 dl bílého vína. Přidáme petrželovou a celerovou nať, tymián, bazalku, celý černý pepř a sůl.

9

Vodu s ingrediencemi přivedeme k varu, potom hned snížíme teplotu a polévku necháme pod pokličkou jen mírně probublávat, abychom docílili čistého vývaru.

10

Když je maso měkké, vývar scedíme. Takto čistý bujón dochutíme solí a podáváme.

11

Maso obereme od kostí a můžeme ho podávat pokrájené v bujónu nebo ho využijeme k přípravě jiných pokrmů.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept