Recept

Slepičí sladkokyselý bujon s mandlemi

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 130 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 100 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (55%)
ID receptu: 28955
Kategorie: Čiré polévky

Ingredience

pomerančová směs
2 polévková lžíce Likér Cointreau
2 polévková lžíce Marmeláda pomerančová
1 ks Pomeranče
Slepičí bujon [28675]
1 polévková lžíce Bazalka
200 g Celer bulvový
1 polévková lžíce Celer - nať
2 ks Cibule
200 g Mrkev kořen
1 kávová lžička Pepř černý celý
100 g Petržel kořen
1 polévková lžíce Petržel - nať
150 g Pórek
1 kg Slepice
1 polévková lžíce Sůl
1 polévková lžíce Tymián čerstvý
2,5 dl Víno bílé
1 l Voda pitná
Slepičí sladkokyselý bujon s mandlemi
100 g Mandle plátky
1,5 polévková lžíce Ocet jablečný
100 g Rýže předvařená (parboiled)

Nutriční hodnoty jedné porce

42% Kalorie 833 kcal
Kilojoule 3 484kJ
17% Sacharidy 59 g
192% Tuky 144 g
37% Sodík 737 mg
124% Bílkoviny 70 g

Slepičí sladkokyselý bujon s mandlemi postup přípravy receptu:

1

Mandlové lupínky v pánvi nasucho opražíme.

2

Pomeranč omyjeme horkou vodou, osušíme, nastrouháme a dáme do misky, přidáme 2 lžíce pomerančového likéru (Cointreau) a 2 lžíce pomerančové marmelády. Směs dobře vymícháme.

3

1 litr slepičího bujonu přivedeme k varu, přimícháme pomerančovou směs, potom předvařenou rýži a pomalu vaříme jen 5 minut, když je rýže uvařená, přimícháme 1,5 lžíce jablečného octa.

4

Pomerančový bujon podáváme s opraženými mandlemi.

5

Slepičí bujon [28675]:

6

Celou očištěnou slepici omyjeme, rozporcujeme a vložíme do většího hrnce.

7

Celou cibuli očistíme z vrchní slupky a omyjeme. Očištěnou mrkev, celer, petržel a pórek omyjeme, pokrájíme na menší kusy a vše přidáme ke slepici. Maso se zeleninou zalijeme 1 litrem vody s 2,5 dl bílého vína. Přidáme petrželovou a celerovou nať, tymián, bazalku, celý černý pepř a sůl.

8

Vodu s ingrediencemi přivedeme k varu, pak hned snížíme teplotu a polévku necháme pod pokličkou jen mírně probublávat, abychom docílili čistého vývaru.

9

Když je maso měkké, vývar scedíme. Takto čistý bujon dochutíme solí a podáváme.

10

Maso obereme od kostí a můžeme ho podávat pokrájené v bujonu nebo ho využijeme k jiným pokrmům.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept