Jednoduchý recept

Fazolová polévka s bůčkem

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 80 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 60 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (19%)
ID receptu: 28958
Kategorie: Zahuštěné polévky

Ingredience

1 ks Bobkový list
300 g Fazole
50 g Máslo čerstvé
25 g Mouka polohrubá
3 g Pepř černý mletý
10 g Petržel kudrnka
10 g Sůl
300 g Vepřový bok
1200 ml Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

39% Kalorie 768 kcal
Kilojoule 3 214kJ
14% Sacharidy 52 g
69% Tuky 51 g
50% Sodík 1 g
43% Bílkoviny 24 g

Fazolová polévka s bůčkem postup přípravy receptu:

1

Použijeme-li obyčejné fazole, musíme je nejméně 8 hodin předem namočit. Máme-li však fazole předvařené, tak je nenamáčíme a zkracuje se i doba vaření.

2

Fazole zalijeme vodou, přivedeme k varu, přidáme bobkový list, trochu osolíme a vaříme doměkka. Mezitím si v jiném hrnci rozpustíme máslo, přisypeme mouku a usmažíme středně hnědou jíšku, přidáme na kostičky nakrájený bůček, krátce osmahneme a zalijeme horkou vodou. Vaříme asi 30 minut. K masu do vývaru nalijeme fazole i s vodou, ve které se vařily, povaříme spolu s masem, dokud nemá polévka požadovanou hustotu. Dochutíme solí a pepřem.

3

Polévku podáváme horkou a porce polévky můžeme posypat posekanou petrželkou.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept