Rybí polévka s vínem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 50 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Rybí polévka s vínem
Celkový čas: | 50 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 40 minut |
Autor: | ondra |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (19%) |
ID receptu: | 28960 |
Kategorie: | Zahuštěné polévky |
Ingredience
120 g | Chléb toastový |
15 g | Jíška instantní |
600 g | Makrela obecná |
20 g | Máslo čerstvé |
3 g | Pepř černý mletý |
10 g | Sůl |
100 ml | Víno madeira |
1000 ml | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 19g |
---|---|
Cholesterol | 66,0mg |
Draslík | 99,5mg |
Vláknina | 3g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,1mg |
Vitamín E | 0,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 8,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Chléb toastový, Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Jíška instantní, Makrela obecná, Máslo čerstvé, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Víno madeira nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Rybí polévka s vínem postup přípravy receptu:
1 | Rybu vcelku vložíme do hrnce, zalijeme vodou, osolíme, opepříme a vaříme doměkka. Rybu vyjmeme, maso obereme, pokrájíme a vrátíme zpátky do vývaru. Hlavu s kostrou vyhodíme. Polévku ochutíme vínem Madeira, zahustíme jíškou, přidáme kousek másla, chvilku povaříme a můžeme podávat. |
2 | Tato polévka výborně chutná s topinkami. |
Poznámka
Můžeme použít i jinou mořskou rybu.