Recept

Krůtí paprikášová polévka

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 155 minut
Doba přípravy: 35 minut
Doba vaření: 120 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (32%)
ID receptu: 28964

Ingredience

Slepičí bujon
1 polévková lžíce Bazalka
1 polévková lžíce Celer - nať
200 g Celer bulvový
2 ks Cibule
200 g Mrkev kořen
1 kávová lžička Pepř černý celý
1 polévková lžíce Petržel - nať
100 g Petržel kořen
150 g Pórek
1 kg Slepice
1,5 polévková lžíce Sůl
0,5 polévková lžíce Tymián čerstvý
1 l Voda pitná
2,5 dl Víno bílé
Krůtí paprikášová polévka
3 ks Cibule
500 g Krůtí prsa
1 kávová lžička Majoránka čerstvá
2 polévková lžíce Máslo čerstvé
2 polévková lžíce Olej olivový
1 kávová lžička Paprika mletá pálivá
1 kávová lžička Paprika mletá sladká
0,5 kávová lžička Pepř černý mletý
3 polévková lžíce Protlak rajčatový
3 polévková lžíce Smetana 12% (konzumní)
1,5 kávová lžička Sůl
0,5 polévková lžíce Tymián čerstvý
2 ks Česnek

Nutriční hodnoty jedné porce

45% Kalorie 895 kcal
Kilojoule 3 745kJ
9% Sacharidy 33 g
50% Tuky 38 g
67% Sodík 1 g
161% Bílkoviny 91 g

Krůtí paprikášová polévka postup přípravy receptu:

1

Omyté krůtí maso, nejlépe prsa, pokrájíme na kostičky. Oloupanou cibuli pokrájíme nadrobno. Česnek oloupeme, prolisujeme a odložíme do misky.

2

V hrnci na rozpáleném oleji s máslem, maso dozlatova orestujeme, ochutíme solí, pepřem, mletou sladkou a pálivou paprikou. Promícháme a zalijeme 1 litrem slepičího bujónu a pomalu vaříme 20 minut. Čerstvý estragon s majoránkou promyjeme pod tekoucí vodou, necháme odkapat a pokrájíme nadrobno. Bylinky smícháme se 3 lžícemi rajského protlaku a 3 lžícemi smetany.

3

Bylinkovou směs přimícháme k masu, dochutíme solí, česnekem, krátce povaříme a podáváme.

4

Slepičí bujon [28675]:

5

Celou očištěnou slepici omyjeme, rozporcujeme a vložíme do většího hrnce.

6

Cibuli očistíme z vrchní slupky a omyjeme. Očištěnou mrkev, celer, petržel a pórek omyjeme, pokrájíme na menší kusy a vše přidáme ke slepici. Maso se zeleninou zalijeme 1 litrem vody s 2,5 dl bílého vína. Přidáme petrželovou a celerovou nať, tymián, bazalku, celý černý pepř a sůl.

7

Vodu s ingrediencemi přivedeme k varu, potom hned snížíme teplotu a polévku necháme pod pokličkou jen mírně probublávat, abychom docílili čistého vývaru.

8

Když je maso měkké, vývar scedíme. Takto čistý bujón dochutíme solí a podáváme.

9

Maso obereme od kostí a můžeme ho podávat pokrájené v bujónu nebo ho využijeme k přípravě jiných pokrmů.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept