Kopřivová polévka s bůčkem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 55 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Kopřivová polévka s bůčkem
Celkový čas: | 55 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 35 minut |
Autor: | ondra |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (19%) |
ID receptu: | 28965 |
Kategorie: | Zahuštěné polévky |
Ingredience
250 g | Kopřiva |
50 g | Máslo čerstvé |
30 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
3 g | Pepř černý mletý |
10 g | Sůl |
4 ks | Vejce slepičí |
200 g | Vepřový bok |
1000 ml | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 6g |
---|---|
Cholesterol | 296,3mg |
Draslík | 388,6mg |
Vláknina | 10g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,2mg |
Vitamín E | 0,8mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 16,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Kopřiva, Sůl, Vejce slepičí, Vepřový bok, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mouka pšeničná hladká T 650, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Kopřivová polévka s bůčkem postup přípravy receptu:
1 | V hrnci rozpustíme máslo, přisypeme mouku a usmažíme světlou jíšku. Bůček nakrájíme na kostičky, osmahneme v jíšce a zalijeme horkou vodou. Vaříme 30 minut. Po 15 minutách přidáme celé mladé kopřivy a dovaříme. |
2 | Kopřivy vyjmeme, posekáme, vrátíme do polévky, osolíme, opepříme, ještě krátce povaříme a odstavíme. |
3 | Do každého talíře rozklepneme 1 vejce a zalijeme porcí horké polévky. |