Jednoduchý recept

Žampionová polévka se šlehačkou

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 55 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 40 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (18%)
ID receptu: 28966

Ingredience

100 g Cibule
1000 ml Hovězí vývar základní
400 ml Mléko polotučné
40 g Mouka polohrubá
100 g Máslo čerstvé
5 ml Omáčka sójová
3 g Pepř černý mletý
60 ml Smetana 33% (šlehačka)
10 g Sůl
400 g Žampiony čerstvé

Nutriční hodnoty jedné porce

19% Kalorie 381 kcal
Kilojoule 1 595kJ
6% Sacharidy 21 g
38% Tuky 28 g
82% Sodík 2 g
25% Bílkoviny 14 g

Žampionová polévka se šlehačkou postup přípravy receptu:

1

Žampiony nakrájíme na plátky, cibuli nadrobno.

2

V hrnci rozpustíme máslo, přisypeme cibuli a krátce ji osmahneme. Poté k ní přidáme plátky žampionů, promícháme a necháme vysmahnout na tuk. Zaprášíme moukou a jakmile se mouka v másle rozpustí, zalijeme vývarem, osolíme, opepříme, zakápneme sojovou omáčkou a vaříme 30 minut. Odpařenou vodu nahradíme mlékem, necháme ještě projít varem a odstavíme.

3

Na každou porci polévky v talíři položíme vrchovatou lžíci šlehačky. Šlehačku můžeme vmíchat přímo do polévky, ale nesmí se již vařit.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept